Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebze, tarifi, yahnisi, yapılır

Sebze Yahnisi Tarifi - Sebze Yahnisi Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Yahnisi Tarifi - Sebze Yahnisi Nasıl Yapılır




Sebze Yahnisi Tarifi - Sebze Yahnisi Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 çorba kaşığı çiçekyağı
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam zencefil
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 demet taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda verevine kesilmiş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı safran
1/2 tatlı kaşığı kakule
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
8 su bardağı tuzsuz tavuk ya da sebze suyu
2 patates (kabukları soyulup, küçük küpler halinde kesilmiş)
6 kereviz sapı (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
150 g pazı (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
150 g karalahana (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
125 g ıspanak (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
250 g dil peyniri (isteğe bağlı; iri parçalar halinde kesilmiş)
50 g kabuksuz şamfıstığı (kahverengi iç zarları soyulmuş)

Yoğurt sosu:

4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yağsız)
250 g salatalık (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 çorba kaşığı soğan (doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ya da kişniş; kıyılmış)
bir tutam tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon

Tarifi

Sosu hazırlamak için yoğurt, salatalıklar, domatesler, soğanlar, maydanoz (ya da kişniş), tuz ve kimyonu büyük bir kâsede karıştırıp, kâsenin üstünü plastik filmle örterek, buzdolabına kaldırın

Ayçiçek yağını ve tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince zencefili katıp, karıştırarak 1 dakika pişirin Soğanlar ve taze soğanları ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak (ara sıra açıp, karıştırın), 5 dakika pişirin

Sarmısak, safran, kakule, kimyon, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak, 2 dakika daha pişirin
Tavuk suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) ayırıp, geri kalanını tencereye ekleyin Patatesleri katıp, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi kısın ve karışımı 10 dakika pişirin Kereviz saplan ve havuçları ekleyip, karışımı patatesler yumuşayıncaya kadar (10 -15 dakika) pişirin

Kalan tavuk suyunu'bir kâsede mısır nişastasıyla karıştırıp tencereye ekleyerek, 3 dakika pişirin Pazılar, karalaha-nalar ve ıspanaklar, ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar (5 -8 dakika) pişirdikten sonra, dilpeyniri parçalarını (isteğe bağlı) katarak, tencereyi ateşten alın ve yahniyi büyük bir çorba kâsesine boşaltın Buzdolabındaki kâseyi de alıp, yahniyi yanında sosuyla ve şamfıstıklarıyla (her konuk, tabağına her ikisinden de istediği kadar koyacaktır) servis yapın

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.