|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antep, fistikli, kadayifyemek, tarifleri, usulü |
![]() |
Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tariflerimalzemeler: 1 kg ![]() 525 gr ![]() 50 ml ![]() 300 gr ![]() Şurubu için 2 kg ![]() 1 lt su (4 su bardağı) 1/2 adet limonun suyu Yapılışı Bir kapta eritilmiş margarinin 1/3 ünü pekmez ile karıştırın ![]() ![]() Çiğ kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye eşit olarak serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan margarini kadayıfın üzerinde gezdirin ![]() ![]() Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek TarifleriPAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA Malzemeler 600 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 soğan, 1 demet pazı, Yarım çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz Domates sos için 4 domates, 2 diş sarımsak, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 kesme şeker, tuz PAZILI KUZU KAPAMA TARİFİ Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|