Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) TarifiBöbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış) 4 Dilim Kızarmış Ekmek 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır Kızarmış ekmek üstünde servis edilir![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız ![]() Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz![]() Kabı fırından alınız Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz![]() |
|
|
|