![]() |
Yoğurtlu Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kuzu Kavurma Nasıl YapılırYoğurtlu Kuzu Kavurma nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 kg kuzu kuşbaşı 4 adet soğan 2 ![]() 6 adet sivri biber 1 su bardağı sıcak su 2 adet domates Yarım demet maydanoz 2 ![]() 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Tarif : Sıvıyağı kızdırıp eti kavurunuz ![]() Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyiniz ve pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave ediniz ![]() 1 su bardağı su ekleyip 20 dk ![]() ![]() Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayınız ![]() Maydanozu incecik kıyınız ![]() Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave ediniz ![]() Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alınız ![]() Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırınız ![]() Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alınız ![]() Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökünüz ![]() Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|