Tavuklu Garam Masala Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Garam Masala TarifiTavuklu Garam Masala Tarifi Tavuklu Garam Masala Tarifi - Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti Garam massala baharati: - Kisnis - kimyon - kirmizi biber - deniz tuzu - tarcin - kakule - defne yapragi - karanfil - aci kirmizi biber - aycicekyag Malzeme - 1 kg tavuk but - 2 yemek kasigi garam massala - 1 cay kasigi kimyon - 1 kirmizi chili - 4 dis sarimsak (ince kiyilmis) - 1 buyuk sogan (ince kiyilmis) - 1 cay kasigi kori - 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin) - yarim limon suyu - 1 yemek kasigi salca - 200 gr creme fraiche Tavuklu Garam Masala Yapılışı Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak Su sos haline gelmis olmasi lazim En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin Sicak olarak servis yapin Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim! |
|