![]() |
Çoban Kavurma-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Kavurma-Yemek TarifleriMalzemeler • 30 gr ![]() ![]() • 100 g (2 küçük) soğan • 750 g koyun eti (kol veya buttan yağsız ve kemiksiz kuşbaşı) • 10 adet taze soğan • Tuz, karabiber, kekik • 1 demet dereotu • 250 g yoğurt sosu (isteğe bağlı) • 1/3 su bardağı et suyu • 1 demet dereotu (iri kıyılmış) Tarif Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın ![]() ![]() Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|