Çoban Kavurma-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Kavurma-Yemek TarifleriMalzemeler • 30 gr terayağ (2 çorba k ) • 100 g (2 küçük) soğan • 750 g koyun eti (kol veya buttan yağsız ve kemiksiz kuşbaşı) • 10 adet taze soğan • Tuz, karabiber, kekik • 1 demet dereotu • 250 g yoğurt sosu (isteğe bağlı) • 1/3 su bardağı et suyu • 1 demet dereotu (iri kıyılmış) Tarif Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün Taze soğanları ayıklayın, yaklaşık 5 cm boyunda kesin Dereotunu irice kıyın![]() Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ve etleri tencereye koyup, ara sıra kanştırarak, orta ateşte 5 dakika pişirin Ateşi kısın 10-15 dakika, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin Bu süre sonunda tencerenin içindeki kuru soğanları çıkarıp atın Taze soğanları ilave edip, ağır ateşte 5 dakika daha pişirin![]() Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alın Dereotunu katıp, karıştırın Tencerenin kapağını kapatın Sıcak bir yerde yemeği 5 dakika demlenmeye bırakın![]() Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın Ağır ateşte hafifçe ısıtın![]() Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|