Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damla, dana, kapama, kişilik, sakızlı, süt, tarifi

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik) Tarifi




Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

MALZEMELER

12 adet arpacık soğanı

2 diş sarımsak

75 gram tereyağı

750 gram süt dana parça et

1 çorba kaşığı un

5 su bardağı ılık su

Yarım çorba kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı damla sakızı

1 tatlı kaşığı tozşeker

2 adet havuç

1 adet orta boy kök kereviz

2 adet orta boy patates

1 demet taze soğan

1 adet marul veya kıvırcık salata

1 demet pazı

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin Tereyağını bir tencereye alın Eridikten sonra arpacık soğanları ve dövülmüş sarımsakları ekleyin Pembeleşinceye kadar kavurun Sonra dana etini tencereye aktarın Bıraktığı suyu çekene dek kavurmaya devam edin

Unu etlerin üzerine ilave edin Topaklanmaması için sürekli karıştırın Ardından 5 su bardağı ılık suyu sürekli karıştırarak, ekleyin Orta hararetli ateşte bir buçuk saat pişirin Etler yumuşamaya başlayınca yarım çorba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım çay kaşığı damla sakızını ilave edin

Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde dograyın Kararmaması için suda bekletin Kerevizin sap kısmını kesip çıkarın kökünün kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın Kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın Suda bekletin

Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dörde bölün Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın Sap kısımlar kesin Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın

Etler pişip yumuşayınca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin 15 dakika daha orta ateşte pişirin Üzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.