Sebzeli Kuzu İncik Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuzu İncik Nasıl YapılırSebzeli Kuzu İncik nasıl yapılır Sebzeli Kuzu İncik tarifi Malzemeler : 6 Adet Kuzu İncik Tuz, Larabiber 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 2 Adet Soğan 2 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası 2 Yaprak Defne Kekik 300 gr havuç 300 gr Mantar Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr) 2 Yemek Kaşığı Nişasta 2 Yemek Kaşığı Sirke Tarif : Incikleri tuzlayıp biberleyin Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartınız Soğan ve sarmısağı kıyın Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam ediniz Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişiriniz Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çeviriniz Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyiniz Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alınız Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatınız Etleri katıp kekik serpin ve servis yapınız |
|