Dana Kroket-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Kroket-Yemek TarifleriMalzemeler • 60 g (4 çorba k)terayağ • 125 g (1 su bardağı) un • 250 ml (1 su bardağı) et suyu • 400 g dana kıyması • 3 yumurta • Tuz • Taze çekilmiş karabiber • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu • 250 ml ( 1 su bardağı) ayçiçek yağı Tarif Ön hazırlık olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Küçük bir kapta 60 g (4 çorba kaşığı)margarin ve 60 g (8 çorba kaşığı) un ile bir meyane hazırlayın Bir kenarda ılınmaya bırakın Et suyunu büyükçe bir tencerede bir taşım kaynatın Kıymayı ilave edip karıştırarak, hafifçe kavurun (Kroket tekrar pişeceğinden kıymanın tamamen pişmesine gerek yoktur) Et suyuyla birlikte pişmiş kıyma ile meyaneyi birbirlerine iyice yedirerek kanştırın Ateşi iyice kısın ve yumurta sarılarını ilave edin Tekrar karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın Tuzunu ve biberini katıp, karıştırın Kroket harcını bir kenarda soğumaya bırakın Harç soğuyunca dilediğiniz büyüklükte ve dilediğiniz biçimde yuvarlayın Kroketleri sırasıyla una, yumurta aklarına ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kroketleri tavaya koyup, zaman zaman alt üst ederek, 7-8 dakika, her tarafları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Dana kroketlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, süsleyerek, sıcak olarak servis yapın |
|