Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, ciğer, ciğeri, maydanoslu, tarifi, tavası

Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi




Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi



Malzeme :
1 adet ciğer
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1,5 bardak zeytinyağı
3 kaşık un
Tuz, kırmızı biber

Yapılışı :
1) Ciğerin düz bir yüzeyde btçağın ucuyla üzerindeki zarı soyunuz
2) Parmak genişliğinde bantlara kesip, kuşbaşı doğ-rayınız (Arnavut ciğerinde fındık büyüklüğünde doğranır)
3) Yemeğe yarım saat kala unlayınız
4) Bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırırız
5) Unlanmış ciğerlerden bir kısım koyunuz
6) Sertleşinceye kadar dokunmayınız
7) Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartınız
8) Bir tencereye alıp hemen tuz ve kırmızı biber ko*yup ağzını kapatınız
9) Sonra servis tabağına yerleştirip kenarlarına doğ*ranmış yeşil soğan ve maydanoz karışımı koyup servis yapınız



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.