|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arnavut, ciğer, ciğeri, maydanoslu, tarifi, tavası |
![]() |
Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri TarifiCiğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi ![]() Malzeme : 1 adet ciğer 1 demet maydanoz 1 demet yeşil soğan 1,5 bardak zeytinyağı 3 kaşık un Tuz, kırmızı biber ![]() Yapılışı : 1) Ciğerin düz bir yüzeyde btçağın ucuyla üzerindeki zarı soyunuz ![]() 2) Parmak genişliğinde bantlara kesip, kuşbaşı doğ-rayınız ![]() ![]() 3) Yemeğe yarım saat kala unlayınız ![]() 4) Bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırırız ![]() 5) Unlanmış ciğerlerden bir kısım koyunuz ![]() 6) Sertleşinceye kadar dokunmayınız ![]() 7) Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartınız ![]() 8) Bir tencereye alıp hemen tuz ve kırmızı biber ko*yup ağzını kapatınız ![]() 9) Sonra servis tabağına yerleştirip kenarlarına doğ*ranmış yeşil soğan ve maydanoz karışımı koyup servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|