![]() |
Baharatlı Bonfile-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Bonfile-Yemek TarifleriMalzemeler • 500 gr bonfile • 4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 2 adet domates • 2 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 tatlı kaşığı biberiye • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Tuz? karabiber Tarif Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz ![]() Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın ![]() Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ![]() Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun ![]() Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın ![]() En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|