10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Folyoda Pastırma Nasıl Yapılır
Folyoda Pastırma Nasıl Yapılır
Pastırmanın çemenlerini ayıklayın Domatesi ve yarım limonu kabuklarını soymadan ince yuvarlak halkalar halinde kesin
Malzemeler
100 gram dilimlenmiş orta yağlı pastırma,
1 orta boy domates,
1 sivri biber,
1/3 demet dereotu,
yarım limon,
3 çay kaşığı zeytinyağı,
aliminyum mutfak folyosu
Pastırmanın çemenlerini ayıklayın Domatesi ve yarım limonu kabuklarını soymadan ince yuvarlak halkalar halinde kesin Biberin sap ve tohumlarını ayıklayın ve halka şeklinde doğrayın Dereotunu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın ve yapraklarını ayırın Aliminyum folyoyu bohça şeklinde katlanabilecek gibi açarak ortasına domates, biber, limon, dereotu, pastırma ve üzerine zeytinyağı olarak birkaç kat üstüste dizerek hava almayacak şekilde kapatın Paketi yağsız tavaya koyarak orta ateşte 5 dakika süre ile tutun Bir tabağa alarak sofraya getirin Çıkacak buharın elinizi yakmamasına dikkat ederek bir bıçak ile folyoyu kesin Bu mezenin benzerini sucuk ve peynir ile yapabilirsiniz Tabaklara servis edildiğinden kısa bir süre sonra pastırmalar sertleşeceği için kısa süre için de olsa yenmesi uygun olur
|
|
|