Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, pirinçli, tarifleri, usulü, yuvarlamayemek

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri





Malzeme:

250 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 kg süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 yumurta
Tuz,
karabibir,
nane

yapilisi:

Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayınYuvarlama işlemi bittikten sopra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin Et yumuşa yınca, yuvarlamaları ekleyin Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün


Alıntı Yaparak Cevapla

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri




Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.