![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriAyva Dolması (6 Kişilik) MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 ![]() 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın ![]() ![]() Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin ![]() Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriBiber Dolması (3 Kişilik) MALZEMELER ½ Kg ![]() 350 gr ![]() 2 Kahve Fincanı Pirinç 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Demet Maydanoz 2 Adet Orta Boy Domates 2 Tatlı Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak ½ Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim ![]() ![]() ![]() Geniş bir kaba sıvıyağı alalım ![]() ![]() ![]() ![]() Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriBiberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik) MALZEMELER 1 adet kuzu budu 1 tatlı kasığı biberiye 1 adet soğan 1 kahve fincanı mısırözü yağı 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Bağlamak için: Pamuk ipliği Sosu için: 1 kahve fincanı mısırözü yağı 3 diş sarmısak 1 çorba kasığı salça 1 kahve fincanı sirke 1 çay bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriBöbrek Dolması (4 Kişilik) MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin 4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Hardal 2 Tatlı Kaşığı Ketçap 1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu 50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema 1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş) HAZIRLANIŞI Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız ![]() ![]() ![]() Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz ![]() Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriBulgurlu Dolma MALZEMELER 8 adet kırmızı biber 1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur 1 adet büyük boy soğan 1 adet domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 çorba kasesi su Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriEkşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik) MALZEMELER 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1 ![]() 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ![]() Pirinci yıkayıp suyunu süzün ![]() ![]() Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın ![]() Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriElma Dolması (4 Kişilik) MALZEMELER 6 elma 250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş) 1 yemek kaşığı kişniş 1 fincan Amerikan pirinci 1 yemek kaşğı tereyağı 2 fincan su 1 bardak şeker veya pekmez tuz HAZIRLANIŞI Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin ![]() ![]() Diğer tarafta pirinci haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dolmalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalar-Yemek TarifleriEtli Kayısılı Dolma (4 Kişilik) MALZEMELER 30 kayısı 1 kahve fincanı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber, biraz tarçın 1 demet nane 1 kaşık kuru nane 1 limonun suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın ![]() ![]() ![]() Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|