Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolmalaryemek, tarifleri

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Ayva Dolması (6 Kişilik)

MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin


Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Biber Dolması (3 Kişilik)

MALZEMELER
½ Kg Dolmalık Biber
350 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Kahve Fincanı Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
½ Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim Çekirdek yataklarını çıkaralım Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım
Geniş bir kaba sıvıyağı alalım Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım
Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim Geniş bir tencereye biberleri dizelim Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir) Biberleri kısık ateşte pişirelim Ilındıktan sınra servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik)

MALZEMELER
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın Soğanı rendeleyin Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün Etin üzerine bıçakla çentikler atın Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun Rulo seklinde sarın İple her yerinden sıkıca bağlayın
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Böbrek Dolması (4 Kişilik)

MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)

HAZIRLANIŞI
Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız
Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz






Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Bulgurlu Dolma

MALZEMELER
8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanırDiğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurunSoğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edinİki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilirYoğurtla yiyin






Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

MALZEMELER
1 Kg Dolmalık Patlıcan
15 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
1 Çay Bardağı Su

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin
Pirinci yıkayıp suyunu süzün Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın
Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın Tencereye dizip suyunu ilave edin Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak pişirin
İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın
Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Elma Dolması (4 Kişilik)

MALZEMELER
6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz

HAZIRLANIŞI
Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın
Diğer tarafta pirinci haşlayın Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun Elmaları fırın tepsisine dizin
Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak ikram edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Etli Kayısılı Dolma (4 Kişilik)

MALZEMELER
30 kayısı
1 kahve fincanı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, biraz tarçın
1 demet nane
1 kaşık kuru nane
1 limonun suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayınKayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun
Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Dolmalar-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolmalar-Yemek Tarifleri




Ayva Dolması




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.