![]() |
Mantarlı Et Sarma Nasıl Yapılır - Mantarlı Et Sarmanın Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Et Sarma Nasıl Yapılır - Mantarlı Et Sarmanın YapılışıMantarlı Et Sarma Nasıl Yapılır - Mantarlı Et Sarmanın Yapılışı Malzemeler: 1250 g dana eti (buttan tek parça halinde; bütün yağları temizlenmiş) 500 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, şapka bölümleri doğranmış; sapları saklanmış) 60 el (2 1/2 su bardağı) et suyu 8 taze soğan (beyaz bölümleri ince kıyılmış; yeşil bölümleri ince doğranmış) 3 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı ekmekiçi (fırında kurutulmuş) Yapılışı: Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Eti yassı kesip, kâsedeki mantarlı karışımla doldurun ve sarın ![]() ![]() ![]() Kalan et suyunu sarmanın üstüne döküp, sarmayı 15 dakika (kanlı istiyorsanız 10 dakika) daha pişirin ![]() ![]() Kabı orta ateşe oturtup, tahta kaşıkla dibini kazıyarak, pişme suyunu ısıtın ![]() ![]() Sarmayı 8 düzgün dilim halinde kesip, sosu dilimlerin üstlerine gezdirerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|