Bulgurlu Ve Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ve Pirinçli Tavuk Dolması TarifiBulgurlu ve Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi Malzemeler • 1 bütün tavuk • Yarım limon • Tuz, karabiber Pilavı için • 2 su b pilavlık bulgur (Siz pirinçle de yapabilirsiniz) • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı domates salçası • 2 soğan • 1 çay bardağı ceviz • Tuz, karabiber • Su Üzeri için: • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 çorba kaşığı ketçap Tavuk Dolması Yapılışı Pilavı için 2 tane soğanı yemeklik olacak biçimde kesinTencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve sıvıyağı dökünÜzerine soğanları ekleyip soğanları iyice kavurun Üzerine 2 su bardağı pilavlık bulgur ilave edip kavurma işini sürdürün Kavrulduktan sonra üzerine suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın 5 dakika pişirin Pilavın içine ceviz parçaları ilave edin ve karıştırın |
|