|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, kayseri, tarifleri, yağlamasıpasta |
![]() |
Kayseri Yağlaması-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri Yağlaması-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşlerikayseri yağlaması Malzemeler: Hamuru icin: Ben ölcmedim ama 4,5 bardak un önerebilirim 1/2 küp maya ilik su ve ilik süt tuz Hamuru yogurup biraz kabarmasi icin dinlendirelim iç Harci: 300 gr kadar kiyma minik minik dogranmis 2 domates(ben konserve pizza domateslerinden kullandim), domates suyu (ben hazir kutuda domates suyu kullandim) domates suyu yoksa iki kasik salcada kullanabiliriz ![]() 1 iri kuru sogan 2,3 sivri biber tuz, karabiber 1/2 cay bardagi kadar sivi yag maydonoz 1 su bardagi sicak su (üzeri icin sarmisakli yogurt) Hazirlanisi: Sogani minicik dograyalim, yagi da ekleyip kiyma ile kavuralim ![]() Kiyma kavrulunca minicik dogranmis biberleride ekleyelim ![]() Domates soslarini, suyunu, incecik dogranmis maydonozu ve baharatlarida ekleyip bir süre pisirelim ![]() Koyu bir sos elde edecegiz, bu sos piserken, bizde hamurumuzu acalim ![]() Hamuru ufak bezeler halinde alip 25-30 cm capinda acalim ve teflon bir tavada, yagsiz bir sekilde pisirelim ![]() Genisce bir kabin icine pisirdigimiz minyatür yufkayi alalim ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak servis ederken dileyen üzerine sarmisakli yogurt da dökebilir, tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() |
|