Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hamur, işleri, kayseri, tarifleri, yağlamasıpasta

Kayseri Yağlaması-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayseri Yağlaması-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

kayseri yağlaması
Malzemeler:

Hamuru icin:

Ben ölcmedim ama 4,5 bardak un önerebilirim

1/2 küp maya

ilik su ve ilik süt

tuz

Hamuru yogurup biraz kabarmasi icin dinlendirelim

iç Harci:

300 gr kadar kiyma

minik minik dogranmis 2 domates(ben konserve pizza domateslerinden kullandim), domates suyu (ben hazir kutuda domates suyu kullandim) domates suyu yoksa iki kasik salcada kullanabiliriz

1 iri kuru sogan

2,3 sivri biber

tuz, karabiber

1/2 cay bardagi kadar sivi yag

maydonoz

1 su bardagi sicak su

(üzeri icin sarmisakli yogurt)

Hazirlanisi:

Sogani minicik dograyalim, yagi da ekleyip kiyma ile kavuralim

Kiyma kavrulunca minicik dogranmis biberleride ekleyelim

Domates soslarini, suyunu, incecik dogranmis maydonozu ve baharatlarida ekleyip bir süre pisirelim

Koyu bir sos elde edecegiz, bu sos piserken, bizde hamurumuzu acalim

Hamuru ufak bezeler halinde alip 25-30 cm capinda acalim ve teflon bir tavada, yagsiz bir sekilde pisirelim

Genisce bir kabin icine pisirdigimiz minyatür yufkayi alalim Üzerine 2,3 kasik kiymali sosdan yayalim Üzerine yine yufka ve sos, böylece istedigimiz kadar bunu devam ettirelim Eger yufkalardan artan olursa ertesi günüde ekmek olarak yeniliyor, cokda lezzetli oluyor

Son olarak servis ederken dileyen üzerine sarmisakli yogurt da dökebilir, tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com