|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hamur, işleri, kümbet, pasta, tarifipasta, tarifleri, vişneli |
Vişneli Kümbet Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Kümbet Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler: * 4 yumurta * 4 kahve fincanı un * 3 kahve fincanı şeker * 1 paket kabartma tozu Kreması için; * 200gr margarin (ben tereyağı kullandım ve bir çorba kaşığı koydum 200gr bence çok fazla)* 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un * 12 çorba kaşığı şeker * 1 paket vanilya (ben koymadım) * 1lt süt* Çekirdekleri çıkartılmış vişne Sosu için; * 2 paket krem şanti * Çekirdekleri çıkartılmış vişne (miktarını bilemiyorum göz kararı) Hazırlanışı: 1 4 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin Karıştırın![]() 2 Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün Pişirin![]() 3 Kek pişerken kremasını hazırlayın; un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın![]() 4 Pişen keki iki parçaya kesin Bir yarısını yuvarlak bir kasenin içine yerleştirin![]() 5 İçine biraz krema dökün Bir kat vişne dizin Biraz daha krema dökün ve yine vişne dizin bu şekilde kekin içi dolana kadar devam edin![]() 6 Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın Kenarlarını sıkıştırın Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletin 1 gece önceden yaparsanız daha iyi olur![]() 7 Sos için ayrılan çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo veya blenderda çekin![]() 8 Krem şantiyi hazırlayın![]() 9 Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin Üzerine önce krem şantiyi sürün Ardından vişne sosunu dökün Dilimliyip servis yapabilirsiniz![]() |
|
|
|