|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| genel, hamur, işleri, pasta, tarifipasta, tarifleri |
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriGenel Pasta Tarifi Malzemeler: Pandispanya Hamuru İçin: 4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 cimdik tuzYapılışı:
1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell meyveli pasta yapılacaksa)Yapılışı:
Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini çok fazla ıslatmayın![]() Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın![]() |
|
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇilekli Çikolatalı Pasta ![]() Malzemeler: Hamuru için: 1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr Pasta için kullanılan çikolata 2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış) 1+ 1/3 su bardağı tozşeker 125gr (1 çubuk) tereyağı veya margarin 2+ 1/4 su bardağı un 1/2 su bardağı sour cream (veya kati yoğurt) 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu 1/2 cay kaşığı tuz 1 su bardağı su Truffle Kreması için: 2+ 1/2 su bardağı pudra sekeri (confectioners sugar) 1/4 su bardağı çiğ krema (heavy or wipping cream) 1/2 su bardağı çikolata damlası 6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarinÜst Glazur (glaze) için: 1/2 su bardağı çiğ krema (heavy cream) 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlasıArasına: 500gr kadar çilek, arzuya göre keki ıslatmak için sutYapılışı:
Ilındıktan sonra yine uç parçaya kesin Kalınca bir kartondan kekinizle ayni büyüklükte bir yuvarlak kesip kartonu alüminyum folyo ile kaplayın Kekin ilk taban parçasını bu kalıba yerleştirdikten sonra tel ızgaraya koyup diğer işlemlere devam edin![]() |
|
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriBal Kabaklı Pasta ![]() Malzemeler: 500 gr 1 su bardagi tozseker: Iki malzemeyi birlestirip kabaklar suyunu cekip yumusayincaya kadar pirisin Ilininca robottan gecirip pura haline getirin![]() Keki icin 4 yumurta 1 su bardagi seker 1+1/2 su bardagi un 1/2 paket kabartma tozu 1/2 su bardagi kabak puresi (onceden pisirmis oldugunuz kabaklardan)Kremasi: 1 yumurtanin sarisi 7 yemek kasigi seker 3 yemek kasigi un 3 yemek kasigi bugday veya misir nisastasi 3 su bardagi sut bir paket vanilya 1 yemek kasigi margarin yada tereyagi Arzuya gore limon kabugu rendesi (ozell 1 paket krem santi 1/2 bardak sutYapilisi:[*]Yumurtalari ve sekeri iyice kabarana kadar mikserle cirpin [*]Icine makineden cekip pure haline getirdiginiz kabak puresini ilave edin, karisitirin (1/2 bardak )[*]Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin Dusuk hizda birlesene kadar karistirin [*]Yaglanip unlanmis yuvaklak pasta kalibina dokup 170C (350F) derecede kurdan batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin Soguduktan sonra tirtilli bicakla iki kere enlemesine keserek 3 kat kek elde edin [*]Orta buyuklukte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel cirpma aleti ile yada catalla hafifce cirpin [*]Un ve nisastayida ilave edin Sonra soguk sutu koyup karistirin [*]Altini acip orta isida koyulasana dek karistirarak pisirin [*]Kaynamaya basladiktan 1 dakika kadar sonra altini kapatip vanilyayi, yagi ve arzuya gore limon kabugu rendesini ilave edip sogumaya birakin Kremanin 1/3'unu ayri bir kaseye alip geri kalanina kabak puresini ilave edip iyice karistirin [*]Pastanin duracagi servis tabagina bir kat kek alin Sutle islatin Hazirladiginiz kabak pureli kremanin yetecek kadarini ilk kata yayin (kalani pastanin ustunu kaplayacak)[*]Ikinci keki koyup tekrar sutle islatin Ayirdiginiz sade kremayi yayip ucuncu kati koyun Onuda sutle islatin [*]Kabakli kremanin bir cay bardagi kadarini suslemek icin ayirip pastanin hertarafina yayarak kaplayin [*]Tercihen onceden sutle cirpip dolapta beklettiginiz kremsantiyi sokma torbasina alin Yildiz uc gecirip pastayi istediginiz gibi susleyin [*]Ayirdiginiz kabakli pure ilede ustune susler yapip dolapta soguttukta nsonra servis yapin Not: Bu olculerde yogun, kabakseverler icin kabak lezzeti bol bir pasta oluyor Yogun tadi oldugu icin ince dilimlerle kalabalik misafirler icin sunabilirsiniz Daha hafif bir pasta icin keki normal pandispanya'dan yapabilir, icine girecek kabak puresini azaltabilirsiniz |
|
|
|