|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, lokumlu, mahlepli, poğaça, poğaçapasta, tarifleri |
Lokumlu Poğaça - Mahlepli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Poğaça - Mahlepli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriLOKUMLU POĞAÇA 125 gram margarin 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı krema aldığı kadar un 100 gram sakızlı lokum Üzerine:1 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı pudra şekeri Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kapta yoğurunHazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparınMerdane ile çay tabağı büyüklüğünde açınBir kenara sakızlı lokumdan bir adet koyup diğer tarafını üzerine kapatıp pogaça şekli verinHamur parçalrı ve sakızlı lokum bitene kadar işleme devam edinHazırladıınız lokumlu poğacaları yağlanmış fırın tepsisine dizinÜzerlerine yumurta sarısı sürünÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirinılındıktan sonra pudraşekerine bulayın AFİYET OLSUN Mahlepli Poğaça MALZEMELER 1 Çay bardagi yogurt 1 Tatli kasigi mahlep 1 Çay kasigi tuz 1 Çay kasigi tozseker 1 Paket kabartma tozu 3 Su bardagi un 4 Çorba kasigi margarin 1 Adet yumurta sarisi YAPILIŞ TARİFİ Yogurt, tuz, mahlep, tozseker, un, kabartma tozu ve margarini kulak memesi kiv----- gelene dek yogurun Düzgün bir hamur elde edince ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizle yuvarlayin Firin tepsisini yaglayip hazirladiginiz pogaçalari dizin Yumurta sarisini çirpip üzerlerine sürün Susam serpin ve önceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda bembelesene dek pisirin Ilik olarak servis yapin |
|