Jöleli Muzlu Pasta Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Muzlu Pasta TarifiJöleli Muzlu Pasta Tarifi Malzemeler 4 Yumurta 3 Kahve fincanı tozşeker 4 Kahve fincanı un Yarım kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay kaşığı karbonat 1 Çay kaşığı vanilya 1 Limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu Üzerini Islatmak İçin: Yarım su bardağı su 1 Tatlı kaşığı şeker Yarım limon suyu Krema İçin: 1 Paket krem şanti 1 Su bardağı soğuk süt 1 Tatlı kaşığı tozşeker Üst Malzeme İçin: 3 Muz 1 Paket muz jölesi Hazırlanışı Derin bir kapta yumurtalarla tozşekeri çırpın Sıvıyağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi, karbonat, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız hamuru yağlanmış yuvarlak bir fırın kalıbına dökün 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Pandispanyayı ıslatmak için verilen malzemelerle limonata hazırlayın ve sıcak pandispanyanın üzerine dökün Krem şantiye toz şeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın ve sıcak padispanyanın üzerine dökün Kremşantiye tozşeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın Pandispanyanın üzerine eşit oarak yayın Muz dilimlerini dizin ve paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi pandispanyanın üzerine dökün Buzdolabında 1 saat kadar bekletin Dilimleyip servis yapın |
|