Pişmaniye Cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişmaniye CheesecakePişmaniye Cheesecake ![]() Malzemeler ; •1 paket eti burçak bisküvi •100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin •2 paket labne peynir ( 200 gr x 2 adet ) •1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker •1 paket vanilya •3 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış olmalı ) Hazırlanışı ; Yaklaşık 25-30 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı alüminyum folyoyla kaplanır Bisküviler mutfak robotunda un haline getirildikten sonra derin bir kaba koyulur Üzerine ılık haldeki margarin aktarılıp hamur haline gelinceye kadar yoğurulur Hazırlanan hamur folyo yayılmış kalıba bastırılarak yerleştirildikten sonra buzdolabında bekletilir Diğer taraftan, labne peynir, yumurta sarıları ve toz şeker derin bir kapta, çatal yardımıyla çırpılır Vanilya ve krema da başka bir kapta mikserin en yüksek devriyle 2-3 dk kadar çırpılıp peynirli karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır Yumurta akları da mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle 8-10 dk kadar çırpılarak beyazlaştırılıp katı hale getirilir Kar gibi bembeyaz olan yumurta akı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ve hafifçe karıştırılır Buzdolabındaki hamur çıkarılıp içine bu karışım yayıldıktan sonra üzeri düzeltilir Cheesecake derin dondurucuya koyulup en az 7-8 saat ya da bir gece bekletirlir Dondurucudan çıkarılıp kalıbın kilidi açılır ve servis tabağına çıkarılır Üzeri pişmaniye veya meyve soslarıyla süslenerek servise sunulur Buzunun biraz çözülmesi için 5 dk kadar beklenip dilimlenerek servise sunulur |
|
|
|