Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Peynirli Hanımeli PoğaçasıLor Peynirli Hanımeli Poğaçası Kişi Sayısı: 6 Kişilik Pişirme Süresi: 45 dk Malzemeler: • 1 çay bardağı eritilmiş margarin • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 çay bardağı yoğurt • 1 adet yumurta • 1 yemek kaşığı sirke • 1 paket kabartma tozu • 1/2 çay kaşığı tuz • 7 çay bardağı un • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 yemek kaşığı çörekotu • 2 su bardağı lor peyniri • 1/2 demet maydanoz • 1 adet orta boy kuru soğan • 3 çay kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı: Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip ka*bartma tozu ve tuzu da atıp karıştırın Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir kıvamda olması ge*rekir • Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirinDiğer taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı, kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın Üzerine yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyni*rini katıp tekrar harmanlayın • Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne getirin • Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın Üçgen börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleş*tirip üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50 dakika pişirin Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın |
|