Ümit Usta Şekerpare Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Şekerpare TarifiŞEKERPARE Ümit Usta Hamuru için: 1/2 kg un 150 gr pudra şekeri 100 gr irmik (irmik yerine aynı miktarda toz fındık kullanılabilir) 15 gr (1 paket) kabartma tozu 5 gr (1 paket) vanilya 2 adet yumurta 1/2 paket Teremyağ 125 ml sıvıyağ 50 gr badem Şurubu için 1,5 kg tozşeker 1 litre su 1/4 adet limon suyu İlk iş olarak tozşekerle, suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım Şurup kıvama gelince ocaktan indirip, soğutalım Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım Üzerine nemli bir bez örttüğümüz hamuru, 15 dakika dinlendirelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıkiı olarak dizelim (isteyenler, yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler) Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer adet badem batıralım Önceden 175 °C derecede ısıttığımız fırında, pişene kadar bekletelim Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şurubu şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaş yavaş boşaltalım Şekerpareler şurubu çekip de soğuyunca, kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyerek, servis yapalım |
|