![]() |
Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta İncirli Çörek TarifiİNCİRLİ ÇÖREK Ümit Usta Hamuru için: 100 gr Teremyağ 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozu Alabildiğince un İç malzemesi: 1 su bardağı kuru incir 1 çorba kaşığı Teremyağ 1 su bardağı (kıyılmış) ceviz içi 1/2 su bardağı su İçin hazırlanışı; inciri mümkün olduğu kadar ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı yağ ve 1/2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar iyice pişirelim ![]() 1 su bardağı cevizi katıp son bir kere karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım ![]() Un hariç bütün malzemeyi karıştırıp aldığı kadar un ilavesi ile güzel bir hamur yoğuralım ![]() Hamuru 15 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar ayıralım ![]() Ayırdığımız hamur parçasını oklava yardımı ile açıp içine yeteri kadar incirli harçtan koyup, istediğimiz şekilde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() 170 °C fırında çok hafif renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkar çıkmaz elek yardımı ile pudra şekeri serpip, soğuk olarak servis yapalım ![]() Not: Börek katlama şekilleri: 1-Ay çöreği gibi, 2-Poğaça gibi, 3-Rulo börek gibi katlayıp parmak kalınlığında keserek şekillendirebiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
|