![]() |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği Nasıl YapılırÇarşaf Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •3 adet yufka •2 adet yumurta •1 çay bardağı sıvıyağ •1 su bardağı su •İçi için : •Yarım kg et •1 adet soğan •2 adet domates •Tuz •Üzerine ; kırmızı pul biber Tarif : •Yumurtaların akını sarılarından ayırınız ![]() •Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırınız ![]() •Fırın tepsisini yağlayınız ![]() •Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırınız ![]() •Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayınız ![]() •Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişiriniz ![]() •Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indiriniz ![]() •İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştiriniz ![]() •Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alınız ![]() •Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürünüz ![]() •180 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|