![]() |
Üzümlü Cevizli Gevrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Cevizli GevrekÜzümlü Cevizli Gevrek ![]() Malzemeler, 1 Çay bardağı kuş üzümü 1 Çay bardağı ceviz içi 1 Çay bardağı toz şeker 2 Yemek kaşığı yoğurt Yarım paket margarin Yarım paket kabartma tozu Yeterince un Hazırlanışı, Kuş üzümü, ceviz içi, toz şeker, yoğurt, margarin ve kabartma tozunu yoğurma kabın alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın ![]() Yavaş yavaş un ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin ![]() 1 saat hamuru dinlendirin ![]() Süre sonunda elma büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ![]() Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin ![]() Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
|