|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, poğaçapasta, tarifleri, zeytinli |
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriZeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Malzemeler • Un 1000 g • Yumurta 150 g • Maya 50 g • Toz şeker 40 g • Tuz 20 g • Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı • Su 150?200 g • Zeytin (dilimlenmiş) 150 g • Beyaz peynir 350 g Tarif Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur 15 dakika mayalanması için dinlendirilir Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilerek yuvarlanır ve üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır Çukur kısmına dilimlenmiş zeytin, karıştırılmış peynir konup kapatılır ve elle bastırılarak poğaça şekli verilir 40°C?de yaklaşık 30 dakika mayalandırılır, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilir ve yaklaşık 230°C?lik fırında 20-25 dakika pişirilir |
|