![]() |
Japon Güneşi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Güneşi TarifiJapon Güneşi 2 hafta önceki yazıyı yazdığımda aklımda bir iki güne kadar yolculuk maceralarımızı bizim çok faydasını gördüğümüz okuyucuların önerilerini ve babamızın "niye geldik biz!" ile paşlayıp "iyi ki gelmişiz" ile biten güncesinden satırları paylaşma düşüncesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Japon Güneşi: Malzemeler: 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 paket mantar, küp doğranmış 2 adet patlıcan 2 adet yufka yoğurt Hazırlanması: Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın ![]() Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın ![]() ![]() ![]() Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın ![]() ![]() Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|