Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı TarifiKaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi 13 Dilim Tost Ekmeği 1,5 Su B Toz Şeker2 Su B SuYarım Limon 2 Muz 1 Pk KaymakAyva Reçeli Yeşil Fıstık Hazırlanışı Ekmeklerin ortasını çember bir kalıpla çıkartıp tepsiye diziyoruz Toz Şeker, su ve limonu küçük bir tencerede büyütüyoruz Tepsiyi ocağın üzerine koyup altını açıyoruz![]() Kısık ateşte ekmekler ısınınca pişen şerbeti ekmeklerin üzerine döküyoruz 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz Şerbetin çekmesi için dinlendiriyoruz![]() Şerbeti çeken ekmeklerin üzerine ayva reçeli sürüyoruz Üzerine muz dilimleri koyuyoruz Muz dilimlerinin üzerine kaymak ve yeşil fıstık koyup soğuduktan sonra servis ediyoruz![]() |
|
|
|