Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğipasta, hamur, işleri, peynirli, puf, tarifleri, tulum

Tulum Peynirli Puf Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulum Peynirli Puf Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Tulum Peynirli Puf Böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

Malzemeler

• 90 gr (6 çorba kaşığı) margarin

• 225 gr (1 su bardağı) un

• Tuz

• 1 çay kaşığı limon suyu

• 250 ml (1 su bardağı) su

• 2 Çorba kaşığı yoğurt

• 75 ml (1/2 çorba kaşığı)

• Ayçiçek yağı

Harcı İçin:

• 1 Yumurta

• 200 gr tulum peyniri

• 2 Yumurta sarısı

• 1 demet dereotu

• 450 ml (2 su bardağı) Ayçiçek yağı

Tarif

Margarin`i bir tavada eritin Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz gibi açın, margarin hariç malzemenin tümünü ilave edip yoğurarak bir hamur yapın Altına un serpip, üzerine nemli bir bez kapayın ve 20 dakika dinlendirin Harcı hazırlamak için, peyniri bir kaba koyup, yumurta sarısı ve dereotu ile birlikte çatalla ezerek karıştırın Hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlayıp, 50 cm çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş ılık margarini dökerek avucunuzla yedirin

Yağladığınız hamuru çevreden merkeze doğru 15 cm kadar kesin (ortada tabak genişliğinde kesilmemiş bir alan oluşacaktır) Bu durumda 6 parça kadar yarım üçgen elde edeceksiniz Bu üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın, diğer parçaları da ilk kapanan hamurun üzerine kapayın

Tekrar dinlendirdiğiniz ve açtığınız hamurun önünüze gelen uzun kısmından 5 cm katlama payı bırakarak, harcı ceviz büyüklüğünde 3`er cm arayla dizin

Kapatmak için harcın önünde 4 cm pay bırakın Harcın aralarına ve 4 cm`lik paya yapıştırmak için yumurta sürün Katlama payını harcın üzerinden aşırtıp kapatın ve yumurtaladığınız kısımları parmağınızla bastırarak yapıştırın Hamur keseceği ile 4 cm`lik payın sonundan yarım ay biçiminde kesin Hamurun geri kalanına aynı işlemi uygulayın Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin

Hazırladığınız börekleri 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın Yağını süzdürerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.