![]() |
İspanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Tepsi Böreği Nasıl YapılırIspanaklı Tepsi Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •4 adet yufka •1 su bardağı süt •5 adet yumurta •4 çorba kaşığı margarin •200 gr ıspanak •2 çorba kaşığı sıvıyağ •1 adet soğan •Tuz, karabiber Tarif : •Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırınız ![]() •Ispanakları yıkayıp, temizleyiniz ![]() •Tuzlu suda haşlayınız ![]() •Sularını sıkarak doğrayınız ![]() •Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alınız ![]() •Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştiriniz ![]() •Ispanağı da ekleyiniz ![]() •Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakınız ![]() •Bir fırın tepsisini yağlayınız ![]() •Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürünüz ![]() •Yufkaların yarısına gelene kadar bu işlemi uygulayınız ![]() •Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayınız ![]() •Tekrar yufka seriniz ![]() •Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürünüz ![]() •170 oC' li fırında yarım saat pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|