|
|
Konu Araçları |
farklı, hamur, işlerifarklı, mutfaklardan, pasta, tatlar |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü tatlılar İki Renkli Puding MALZEMELER: 1kg süt 1çorba kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı un SOS MALZEMELERİ: 4 çorba kaşığı kakao 4 çorba kaşığı pudra şekeri 100gr margarin 1 adet yumurta hindistan cevizi mevsimine göre taze meyvalar(muz,, kiraz kivi, çilek) YAPILIŞI: Unu çok az süt ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpalım sonra kalan sütü ekleyelim İçine şekeri de koyarak karıştıralım Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim Ceylan gözü olunca alalım ocaktan(ceylan gözü muhallabi fokurdayarak ses çıkarır ve üzerinde gözler oluşur, onun adına ceylan göz denir) Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım, ama arada karıştıralım ki kaymak bağlamasın Ilınınca oda sıcaklığında bırakılmış 1 kaşık margarini ekleyelim, vanilya koyalım mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım Sos için yumurta pudra şekeri ve kakaoyu mikserle iyice çırpalım Margarini ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edelim Kaselere önce bir kepçe beyaz muhallebiyi koyalım üzerine kakaolu karışımdan koyalım Hindistan cevizi serpelim Sonra da mevsim meyveleriyle süsleyelim buzdolabında 4 saat bekletelim, sonra servis yapalım dondurma eşliğinde Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar İzmir'e Has Şambali Tatlısı MALZEMELER Yarım kg irmik 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı karbonat 2yemek kaşığı üzüm pekmezi ŞERBETİ: 35 su bardağı şeker 4 bardak su 1 tatlı kaşığı limon YAPILIŞI: Tencereye 4 bardak su ve 35 bardak şekeri koyun kaynatın Koyulaşınca limon suyu koyun bir taşım daha kaynatın soğumaya bırakın Kabın içine yumurta şeker yoğurt vanilya karbonat koyun karıştırın iyice İrmik koyun iyice özleştirin Bir tepsinin içine katı yağ sürün bir fırça yardımıyla pekmez sürün, üstüne hamuru dökün Hamurun üstüne de fırça ile pekmez sürün Kabuğu soyulmuş tuzsuz fıstıklarla süsleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirin Şambalinin püf noktası tepsinin içine ve hamurun üstüne pekmez sürülmesidir Bu hamurun nar gibi kızarmasını sağlar ve hamur sert pişer Hamur sıcak şerbet soğuk olacak Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti kepçe ile yavaş yavaş dökün |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar Portakal Şuruplu Kek MALZEMELER: 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı tozşeker Yarım çay bardağı portakal suyu 7 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu biraz margarin ŞURUP: 2 çay bardağı portakal suyu 3 çorba kaşığı toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak fırını ısıtalım Orta boy bir borcamı veya kek kalıbını yağlayalım (En iyi sonuç derin bir borcamda alınır) Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar Yaklaşık 7-8dakika Yarım çay bardağı portakal suyunu unu, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralımYağladığımız kek kalbının içine hamuru dökelim, fırına atalım 35-40 dakika 180 derecelik fırında keki pişirelim fırının kapağını hemen açmayalım 2 çay bardağı portakal suyu ile 3 kaşık tozşekeri tencereye koyun şekeri eritene kadar karıştırarak 5dakika kaynatın, soğumaya bırakın Soğuyunca portakal rendelerini içine koyun sıcakken koyarsanız şurubunuz acımsı olur Fırından çıkarır çıkarmaz kek sıcakken, şurubumuzu kaşık kaşık dökelim kekimizin üzerine Soğutarak servise hazırlayalım Sünger gibi yumuşacık yaş pasta kıvamında çok lezzetli bir kek olacaktır afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar MALZEMELER: 1 çorba kaşığı kuru maya veya yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 yumurta 2 su bardağı un 1bardak ılık su ŞERBET: 25 bardak tozşeker 25 bardak su 1tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: ŞERBET şeker ve suyu kaynat kıvamını ayarla limon suyu ekle soğumaya bırak Mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin Una bir tutam tuz ekleyin Ortasını havuz gibi açınMayayı koyun üstünü unla kapatın Ilık bir yerde maya eriyene kadar 10 dakika bekletin Sonra 1 yumurta kırın ve 1 bardak ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutun Hamuru özleşene kadar yoğurun Ellerinizle çarpa çarpa hamura kıvam vermek gerekir Sıcak yerde hamur kabarana kadar bekleyin Tavaya bol yağ koyun Yağ kızınca sıvıyağa batırılmış kaşıkla hamurdan parça alın veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkıp ortasını da delebilirsinizKızaran lokmaları delikli kepçe ile alınÜstüne şerbeti dökün ---------------------------------- İsterseniz hamura 1-2 diş damla sakızı dövüp koyabilirsiniz mis gibi damla sakızı kokar ve kabarır Bizim çocukluğumuzun İzmir lokması böyle yapılırdı denemenizi öneririm |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Cevizli Prenses MALZEMELER: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik(tepeleme dolu) 14 Yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı buğday nişaştası 2 avuç kadar dövülmüş ceviz 1paket vanilya tarçın SOS: 300gr kadar frambuaz veye çilek yarım su bardağından biraz fazla tozşeker YAPILIŞI: Nişaştayı bir kaba alarak biraz süt koyarak ezinTencereye süt şeker, irmik ve nişaştayı koyarak sürekli karıştırarak pişirin İndirince vanilya koyun karıştırın Kaselere bölüştürün veya büyük bir borcama da dökebilirsiniz Önce 2 kepçe tatlı dökün üstüne dövülmüş ceviz koyun üstüne tekrar tatlıyı dökün Tatlı soğuyunca üzerine tarçın serpin FRAMBUAZ SOS: Frambuazı ve şekeri tencereye koyun koyu bir kıvam alana kadar pişirin Soğuyunca tatlının üzerine bölüştürün veya kaselerde tatlınızı dondurduktan sonra pasta tabağınıza ters çevirerek koyar, sosu öylede dökebilirsiniz ------------------- Bir önceki şerbetli tatlının adı da İZMİR lokmasıdır |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarCevap:Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü tatlılar Haşhaşlı Revani MALZEMELER: 1 su bardağı haşhaş(işlem görmemiş) 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı toz şeker YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırp sırayla diğer malzemeleri ekle, yağlanmış bir tepsiye dök 170 derecelik fırında 45 dakika pişir ŞERBET: 4 Su bardağı toz şeker 5 bardak su 1 tatlı kaşığı kadar da limon suyu Şekeri tencereye koy, suyunu ekle, şerbet kıvamına gelene kadar pişir İndirmene yakın limon suyu koy, bir taşım kaynat, soğumaya bırak Revaniyi fırından çıka,r şerbeti yavaş yavaş dök Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta veHamurİşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar şEKERPARE MALZEMELER: 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket margarin üzerine bir yumurta sarısı badem içi veya fındık ŞERBETİ: 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Su ve şekeri karıştır ve şerbet kıvamı alana kadar kaynat indirmeye yakın limon suyu koy, bir taşım daha kaynat Soğumaya bırak Margarini erit, soğusun biraz Unu hamur kabına al, ortasını aç Yumurta, eritilmiş margarin ve kabartma tozu ekle, yumuşak bir hamur tut Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al,yuvarla hafifçe bastır elinle Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diz hamurları Üstlerine yumurta sarısı süR, ortalarına fındık veya badem içi koyun Önceden ısıtılmış fırında pişirin çıkarır çıkarmaz da soğuk şerbeti dökün Ağzını 15 dakika kapatın şerbetini çeksin soğuk servis yapın Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur işleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar ELMA TATLISI MALZEMELER: 8 tane sarı elma( sert kırmızı elma da olabilir) 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı kadar çekirdeksiz kuru üzüm Yarım limon 1 fiske kırmızı gıda boyası veya kızamık şekeri de kullanabilirsiniz Yarım elma (elmanın içine iç malzeme olarak konacak) ÜZERİ İÇİN : 1 çay bardağı süt 1 Paket krem şanti YAPILIŞI: Kuru üzüm ceviz ve tarçını karıştırın Elmaların kabuklarını soyunKabak oyacağı yardımıyla içlerini oyun düzgünce Kararmaması için limonla ovun hemen Cevizli malzemeye yarım elmayı doğrayın küp küp 1bardak toz şekerin yarısını koyun iyice harmanlayın Oyduğunuz elmaların içine bu harcı doldurun Oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde geniş bir tencereye dizin elmaları 1 fiske gıda boyasını yarım fincan suda eritip dökün elmaların üstüne( benim tercihim kızamık şekeri) Kalan yarım bardak şekeri de elmaların üstüne dökün ve çok kısık ateşte elmaların saldığı suyla tatlınızı pişirin Elmalar yumuşayıp suyunu çekince alın soğumaya bırakın Sütle krem şantiyi çırpın iyice Elmalar soğuyunca krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın Sıcak günlerde hafif ve soğuk yenecek bir tatlı çeşitidir Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri- Farklı Mıtfaklardan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Şerbetli Akıtma MALZEMELER: Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde maya 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 tane yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker 15 su bardağı un ŞERBETİ: 1 su bardağı toz şeker yarım su bardağı kadar su yanında dondurma ve meyve YAPILIŞI: Mayayı bir bardağa koyalım Üzerine ılık su ilave edelim, iyice kabarmasını köpürmesini bekleyelim Kabaran mayayı bir derin hamur kabında su süt yumurta 1 çorba kaşığı toz şekerle buluşturalımDaha sonra unu yavaş yavaş boza kıvamına gelene kadar ekleyelim ve sürekli yoğuralım Un az gelirse ekleyebilir çok gelirse azaltabilirsiniz O yüzden unu azar azar ekleyin ki boza kıvamı olsun hafif akışkan ve koyu Ağzını kapatın yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Teflon tavayı yağlayın Hamurdan bir kepçe alın tavaya dökün Hamurun yayılmasını sağlayın sallayarak Bir yüzü pişince diğer yüzünü kızartınHer hamurda tavayı yağlayın Hamurlar bitince şerbeti hazırlayın Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın Akıtmaları bu şerbetle ıslatın Rulo haline getirip taze meyve dilimleri ve dondurma eşliğinde servis yapın ----------------------- Krep süzet denebilir bu hamura ama asıl ismi Trakya'da kullanılan şekliyle ''akıtma''dır çok daha bereketli olur Trakya'da şerbetli değil sade ve peynir- zeytin, reçel eşliğinde yenir İsterseniz kıymalı soğanlı iç hazırlayıp akıtmaların içine doldurup rulo yapabilirsiniz |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarŞerbetli ve Sütlü Tatlılar GÜLLAÇ MALZEMELER: 10 Yaprak güllaç 4 bardak süt 2 su bardğı toz şeker Yarım fincan gülsuyu iri dövülmüş ceviz SÜSLEMEK İÇİN çekilmiş antep fıstığı çilek vişne kivi veya kiraz YAPILIŞI: Şekerle sütü tencerede kaynatalım Süt ılındıktan sonra güllaç yapraklarını tek tek tepsiye alalım Her güllaç yaprağının üstüne birer kepçe ılık sütü gezdirelim Beş güllaç yaprağını tepsiye alalım İri dövülmüş cevizleri gülaçların üstüne serpelimKalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatalım Onları da cevizli güllaçların üstüne tek tek koyalım En son tepsideki güllaçların üstüne gülsuyu dökelim Keskin bir bıçakla iri baklava dilimleri şeklinde keselim güllaçları Üzerini antep fıstığı, dilimlenmiş çilek vişne ve kirazla süsleyelim Arzu ederseniz her güllaç yaprağını sütle ıslattıktan sonra kat aralarına ceviz koyabilirsiniz Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarŞerbetli ve Sütlü Tatlılar Şerbetli Saray Tatlısı MALZEMELER: 1 Paket margarin 2 tane yumurta bir paket kabartma tozu bir kahve fincanı zeytinyağı 35 su bardağı un bir bardak dövülmüş fınfık içi ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 3 Bardak toz şeker 35 bardak su yarım tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Şerbeti yapmak için tencereye su ve şekeri koyun kaynatın Kıvamı oluşunca limon suyunu ekleyin , soğumaya bırakın şerbeti Bir kap içine oda sıcaklığında erimiş margarin, zeytinyağ ve yumurtaları koyun, karıştırın yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek hamur tutunKulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Yuvarlak ve yassı bir şekil verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin tatlılarınızı Üzerlerine yumurta sarısı sürün Dövülmüş fındık serpin190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz tatlıların üzerine şerbeti dökün Şerbet soğuk tatlılar sıcak olmalı Afiyet olsun Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları frmacil sayfa 2iki Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Ağız Tatları Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar İrmik Pastası MALZEMELER: 1kg süt 7 Kaşık irmik 14 kaşık toz şeker Bir paket kakaolu bisküvi Dövülmüş fındık veya ceviz içi 2 paket vanilya YAPILIŞI: Süt irmik ve tozşekeri bir encereye koyun karıştıra karıştıra pişirinKoyulaşınca indirin ocaktanVanilyaları ekleyin iyice karıştırın muhallebiyi Karışımın yarısını borcama dökün Kabın her yerine eşit dağıtın Üzerlerine kakaolu bisküvileri dizin Muhallebinin kalanını da büsküvilerin üstüne dökün Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık veya ceviz içi dökün Buzdolabında 4-5 saat bekletin sonra dilimleyin Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Ağız Tatları Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Keşkül MALZEMELER: 1 litre süt 1 çay bardağı su 15 yemek kaşığı toz şeker 3 tane yumurta 4 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta süslemek için dövülmüş fıstık YAPILIŞI: Bir kap içinde 1 çay bardağı su ile nişasta ve pirinç ununu eritelim Tencereye süt ve şeker koyalım kaynamaya bırakalım şeker erisinBir kapta yumurtaları çırpalım, nişastalı bulamaçla karıştıralımKaynayan şekerli süte sürekli karıştırarak kaşık kaşık yedirelim Tatlı koyu kıvama gelince, kaselere boşaltalımÜzerine dövülmüş fıstık veya tarçınla süsleyebilirsiniz Afiyet olsun ----------------- Keşkül dövülmüş bademle süt kaynatılarak yapılır Bu keşkülü fukara tarifi |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan-Farklı Ağız Tatları Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Fincan Tatlısı MALZEMELER: 500gr kadayıf 1 paket margarin bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz Bir tatlı kaşığı tarçın ŞERBETİ İÇİN: 3,5 bardak şeker 3 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Suyu ve şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım Şerbet kıvamını alınca, limon suyu ekleyelim, bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım Kadayıfları bir tepsi içine boşaltıp didikleyerek kopartalım ve iyice havalandıralımMargarini eritip kadayıfların üstüne dökelim,karıştıralım Tarçını dökelim ve yağı emmesini bekleyelim Büyük bir fincanın içine bir parça kadayıf koyalımBastırarak biraz sıkıştıralım üzerine ceviz koyalımTekrar bir parça kadayıf koyalım cevizlerin üstünü kapatalım, parmağımızla tekrar sıkıştıralım kadayıflarıHafifçe yağlanmış tepsiye kadayıfların şeklini bozmadan fincanları ters çevirerek kubbe şeklinde çıkaralımAralık bırakmadan tatlılarımızı dizelim fırın tepsisineOrta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığımız şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirelimTepsimizin üstünü kapararak şerbetin çekmesini bekleyelimServis yapmazdan önce üzerlerine hindistan cevizi serpelim Dondurma veya kaymak eşliğinde servis yapalım Afiyet olsun |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
10-15-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Burma Kadayıf MALZEMELER: 1 kg çiğ kadayıf 1 paket margarin 2 kase kadar fıstık veya ceviz (arzu edilirse antep fıstığı) 1 çorba kaşığı pekmez 6 bardak şeker 6,5 bardak su 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu YAPILIŞI: Eritilmiş ve soğutulmuş margarinden 2 yemek kaşığı kadarını pekmezle karıştırın tepsiyi bununla iyice yağlayınÇiğ kadayıfı düz bir zeminde açın Ortasına boydan boya ceviz koyun bir ucundan tutun burarak sarınTepsiye yerleştirinÜzerine kalan eritilmiş yağı dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirinTers çevirin öbür yüzünü de iyice kızartın Şekeri ve suyu tencereye alın kaynatın kıvamını alınca limon suyu ekleyinBurma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin Afiyet olsun |
|