Gofretli Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gofretli Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriGofretli Kek 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Çeyrek çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt Yarım su bardağı ayçiçek yağı 1 paket vanilya 1,5 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Arası için: 8-10 adet gofret 1,5 çay bardağı kuru üzüm # Yumurtanın beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır # Beyazların üzerine şeker konur, mikserle 4-5 dakika çırpılır # Sarıların üzerine tuz katılır, dağılana kadar karıştırılır # Daha sonra yumurta beyazı ve sarısı birleştirilir Üzerine süt ve sıvı yağ konur, çırpılır # Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katılır, fazla karıştırmadan pürüzsüz bir karışım elde edilir # Yağlanmış kek kalıbına kek harcının yarısı dökülür Üzerine ufalanmış gofret ve kuru üzüm yerleştirilir # Kalan kek harcı da dökülür, kaşıkla düzeltilir # Kek önceden ısıtılmış fırında 170 derece fırında 50-55 dakika pişirilir # Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirilir Servis tabağına ters çevrilir Not: Kekin içinde yer alan gofret piştikten sonra farketdilmez, ancak lezzetini bırakır |
|