Elmalı Puf Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Puf Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme ÖnerileriElmalı Puf Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri Malzemeler: 1 adet yumurta 2,5 su bardağı un 125 gr margarin 1 çay bardağı yoğurt Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (şekerli vanilin) İçi için: tarçın 3 adet elma 3 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için: İstediğiniz miktarda pudra şekeri Yapılışı: 1- Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun Ocaktan alıp soğumaya bırakın 2- Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin 3- Toparlanan hamuru bolca unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ile daireler kesin (Yaklaşık 20 tane çıkacak) 4- Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın 5- Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 10 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın 6- Kalan 10 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın İsterseniz tekrar su bardağı ile fazlalıkları kesip düzeltin 7- Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin 8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın mutfaksırları[/SUP] |
|