Katmerli Börek Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Börek Nasıl YapılırKatmerli Börek nasıl yapılır Katmerli Börek tarifi Malzemeler : 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı su Tuz Alabildiğince un Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı sıvıyağ İçi için : Beyaz peynir Maydanoz Karabiber, kırmızıbiber Tarif : Bir kapta yoğurdu, eritilmiş margarini, yumurta, suyu ve alabildiği kadar unu karıştırınız Tuzunu ayarlayın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz Hamuru 6 eşit parçaya bölünüz Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açınız Üzerlerine eritilmiş margarin sürünüz ve kare şeklinde katlayınız Buzdolabında 1 saat bekletiniz Bu arada peynirli içi hazırlayınız Peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırınız Buzdolabından çıkardığınız hamur parçalarının her birini 1 cm kalınlığında olacak şekilde açınız Aralarına peynirli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarınız Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı karıştırınız Rulo şeklinde sardığınız hamurların üzerine sürünüz İki parmak kalınlığında aralıklarla bıçakla hamuru çizin Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz Dilimleyerek servis yapabilirsiniz |
|