![]() |
Çam Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çam Pasta TarifiÇam Pasta Tarifi Malzemeler Keki için : 7 Adet yumurta 150 Gr tozşeker(3 kahve fincanı) 150 Gr un (3 kahve fincanı) 2 Çorba kaşığı kakao 1 Paket kabartma tozu Hazır çikolatalı veya vanilyalı kekle de yapabilirsiniz Kreması için : 400 Gr krem şanti 200 Gr sütsüz çikolata 100 Gr çikolata parçaları 2 Su bardağı süt Üzerine : 200 Gr dövülmüş antep fıstığı Dekore etmek için yılbaşı süsleri, pudra şekeri Hazırlanışı Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip karıştırın ![]() Yağlı kağıt döşenmiş kelepçeli bir kek kalıbına hazırladığınız hamuru dökün ![]() 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Keki fırından çıkardıktan sonra enine üç parçaya bölün ![]() Kreması için 400 gr krem şantiyi 2 su bardağı sütle mikserde 5-10 dakika çırpın ![]() Bu karışımdan 9-10 kaşık ayırıp bir kenara koyun ![]() 200 gr sütsüz çikolatayı benmari usulü eritin (cezveyi içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtup kısık ateşte devamlı karıştırarak eritin) ![]() Krem şantiyle erittiğiniz çikolatayı güzelce karıştırın ![]() Kekin ilk katına ilk önce şeketli su veya süt sürün ![]() Şekerli su veya süt sürdüğünüz kekin üzerine kremanın yaklaşık üçte birini yayın ![]() Kremanın üzerine çikolata parçalarından serpiştirin ve ikinci keki üzerine kapatın ![]() Tekrar şekerli su veya süt sürün ![]() Üzerine kremayı yayın ve tekrar çikolata parçaları serpiştirin ![]() Son keki de kapatın ve çok az şekerli karışımdan sürün ![]() Çam şeklini verebilmek için kremaladıktan sonra çam şeklinde kesin ![]() Kenarlarını keskin bir bıçakla biçimlendirerek üçgen şekli verin ![]() Artan parçalarla çamın gövdesini oluşturun ![]() Çamın her tarafına ayırdığınız 9-10 kaşık krem şantiyi sürün ![]() Her tarafı bembeyaz olduğunda üzerine ve kenarlarına elinizle çarparak dövülmüş antep fıstığını kaplayın ![]() Bazı yerlerine budra şekeri serpin ve süsleyip buzdolabında dinlendirin ![]() Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın ![]() NOT : Eğer hazır kek kullanıyorsanız yine aynı şekilde şekerli su veya süy ile ıslatın, katlarına krema sürün, çikolata parçaları serpiştirin ve çam şelki verin ![]() |
![]() |
![]() |
|