![]() |
Lezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl YapılırLezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 1 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz İç harcı için: 3 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı krem peynir Tuz Karabiber Sosu için: 4-5 yemek kaşığı tereyağı Tarçın Kuru ya da taze fesleğen İç harcı: 1- İç harcı için patatesleri haşlayın ![]() 2- Haşlanan patatesleri tabağa alın ![]() ![]() Yapılışı: 1- Derin bir kâseye 2,5 su bardağı unu dökün ve ortasına bir çukur açın ![]() 2- Sütü ve tuzu unun ortasına dökün, yumurtayı kırın ve tahta bir kaşık yardımıyla hamur toplanıncaya kadar karıştırın ![]() 3- Mutfak tezgâhına un serpin yapışkan hamuru tezgâha alın ![]() 4- Bir elinizde hamuru toplarken diğerlinizdeki bıçakla tezgâha yapışan hamuru kazıyın ![]() 5- Hamur toplanıncaya kadar aynı işlemi uygulayın ![]() 6- Toplanan hamuru 4 eşit parçaya bölün ![]() ![]() 7- Ayırdığınız bezeyi merdane yardımıyla unladığınız tezgâhta olabildiğince ince açın ![]() 8- Çay bardağının ağzının unlayın, açtığınız hamurdan daireler kesin ![]() ![]() 9- Çatalla kenarlarına şekil verip unladığınız tepsiye ya da tabağa dizin ![]() Pişirme: 1- Geniş ve derin bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynatın ![]() ![]() 2- Kaynayan suyun içine hazırladığınız patatesli mantıları atın ara ara kaşırştırarak 10 dakika pişirin ![]() 3- Pişen mantıları servis tabağına alın ![]() 4- Sos tenceresinde yağı eritin, içine tarçın ve fesleğenleri ekleyerek 1-2 kez karıştırın ![]() ![]() mutfaksirlari |
![]() |
![]() |
|