|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
börekpasta, hamur, işleri, sütlü, tarifleri |
![]() |
Sütlü Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSütlü Börek-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 750 gr süt 6 adet yufka 4 adet yumurta 300 gr kaşar peyniri 1 adet küçük margarin 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yumurtalar, eritilmiş margarin ve süt, bir kaba koyulup karıştırılır Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuz karıştırılır Bir yufka yağlanmış tepsiye yayıldıktan sonra sütlü karışımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirilir ve aralarına bolca sütlü karışımdan dökülür Maydanozlu iç böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edilir Son kalan yufka da ilk yufka gibi, sütlü karışımdan bolca sürülüp böreğin üzerine ters olarak kapatılır Artan sütlü karışım dökülüp, fırına sürülür |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriEYNİRLİ TART Tart hamuru için malzemeler 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın akı, Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un, Tuz İçi için 250gr beyaz peynir, Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu, 1 yumurtanın sarısı Biberli zeytin ve Pulbiber PEYNİRLİ TART TARİFİ Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|