![]() |
Kuş Üzümlü Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Üzümlü Börek Nasıl YapılırKuş Üzümlü Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •2 adet yufka •1 çay bardağı süt •1 çay bardağı sıvıyağ •1 adet yumurta •İçine: •50 grdolmalık fıstık •50 grkuş üzümü •250 grkıyma •1 adet soğan •50 grmargarin •Tuz •Karabiber •Kırmızıbiber Tarif : •Margarini bir tavaya koyup, eritiniz ![]() •Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurunuz ![]() •Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyiniz ![]() •Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave ediniz ![]() •Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayınız ![]() •Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene kadar kavurunuz ![]() •Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırınız ![]() •Soğumaya bırakınız ![]() •Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırınız ![]() •Yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayınız ![]() •Üzerine fırça ile sütlü karışımından sürünüz ![]() •Hazırladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpiniz ![]() •Ucundan başlayarak rulo yapınız ![]() •Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayınız ![]() •Yağlanmış tepsiye yerleştiriniz ![]() •İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayınız ![]() •Kalan sütlü karışıma 1 Adet yumurtayı kırıp, çırpınız ![]() •Böreğin üzerine fırça ile bu karışımı sürünüz ![]() •Önceden ısıtılmış 200 oC 'lik fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|