![]() |
Çilekli Ekler Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Ekler TarifiÇilekli Ekler Tarifi Malzemeler Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 Tutam tuz 2 Tatlı kaşığı tozşeker 100 gram margarin 1 Paket kabartma tozu 2 Adet yumurta 2 Su bardağı un 1 Su bardağı dolusu çilek 2 Su bardağı krema Yarım çay bardağı pudraşekeri Hazırlanışı Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() Unu eleyerek bir kaba alın ![]() Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın ![]() Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın ![]() Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin ![]() Soğumaya bırakın ![]() 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin ![]() Karıştırarak hamura yedirin ![]() Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın ![]() Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın ![]() Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın ![]() Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun ![]() 250 derecede 25 dakika pişirin ![]() Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın ![]() Ortadan ikiye kesin ![]() Çilekleri yıkayın ![]() Küçük küçük doğrayın ![]() Kremayla karıştırın ![]() Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün ![]() Kapaklarını kapatın ![]() Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|