|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, poğaçapasta, sosisli, tarifleri |
![]() |
Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSosisli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 10 tane soyulmuş sosis Un Yarım bardak süt Yarım bardak yoğurt Yarım bardak tereyağ Yarım bardak mısırözü yağı Bir paket kabartma tozu Bir yumurta sarısı Tuz Haşhaş tohumu HAZIRLANIŞI Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur Buzdolabında yarım saat dinlendirilir Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTENCERE BÖREĞİ Malzemeler 4 adet yufka 125 gram yağsız beyaz peynir 125 gram lor peyniri 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarımşar demet maydanoz, dereotu 3 adet yumurta, Pulbiber 3/4 su bardağı zeytinyağ 1 su bardağı süt TENCERE BÖREĞİ TARİFİ Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|