Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleri, poğaçapasta, sosisli, tarifleri

Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

10 tane soyulmuş sosis

Un

Yarım bardak süt

Yarım bardak yoğurt

Yarım bardak tereyağ

Yarım bardak mısırözü yağı

Bir paket kabartma tozu

Bir yumurta sarısı

Tuz

Haşhaş tohumu

HAZIRLANIŞI

Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur Buzdolabında yarım saat dinlendirilir Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir

AFİYET OLSUN !



Alıntı Yaparak Cevapla

Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosisli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




TENCERE BÖREĞİ Malzemeler

4 adet yufka

125 gram yağsız beyaz peynir

125 gram lor peyniri

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarımşar demet maydanoz, dereotu

3 adet yumurta, Pulbiber

3/4 su bardağı zeytinyağ

1 su bardağı süt

TENCERE BÖREĞİ TARİFİ

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın Fırına girebilecek, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın üzerine serpin Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpın Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dakika pişirin Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.