![]() |
Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Vişneli Pasta TarifiÇikolatalı Vişneli Pasta Tarifi Malzemeler 1 ![]() 450 ml ![]() 180 gr tozşeker 2 Paket puding tozu 750 ml ![]() 1 Adet 26 santin çapında çikolatalı pandispanya 6 Yemek kaşığı rendelenmiş çikolata 100 gr vişne reçeli(tanesiz) Hazırlanışı Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın ![]() 12 Adet vişneyi süslemek için ayırın ![]() 400 ml ![]() ![]() Sıcakken vişneleri ilave edip, soğumaya bırakın ![]() Pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla yatay olarak 3 tabakaya kesin ![]() Her tabakaya kalan 50 ml vişne suyunu gezdirin ![]() Reçeli ısıtın ve altta kullanacağınız iki tabakanın üstüne sürün ![]() Kremşantiyi kalan şekerle katı kıvama gelene kadar çırpın ![]() Hazırladığınız kremanın çeyreğini ayırın ![]() Kalanını 4 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata ile karıştırın ![]() Vişne reçeli sürdüğünüz pandispanya tabakalarının üzerine vişneli karışım ve kremşanti koyun ![]() Tabakaları üst üste yerleştirin ![]() En üste ayırdığınız krem şantiyi sürün ![]() Kalan kremşanti ile 12 adet vişne taneleri ve kalan çikolata ile süsleyin ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|