![]() |
Sebzelerin Dondurulması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzelerin Dondurulması-Yemek TarifleriSEBZELERİN DONDURULMASI Meyvelerde olduğu gibi sebzelerin dondurulmasında da iyi sonuç alabilmek için, taze ve kaliteli sebzeyi, usulünce ve hızla işlemek şarttır ![]() ![]() 1) Haşlama: Dondurulacak sebzeler soğuk su içinde iyice yıkandıktan sonra süzülüp kaynar su içinde veya buhar içinde haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Soğutma: Haşlanan sebzelerin pişme durumuna gelmemesi için, hemen temiz soğuk suya daldırılarak soğutulması gerekir ![]() ![]() 3) Doldurma: Soğumuş ve suyu süzülmüş sebzeler bekletilmeden dondurulacakları kaplara doldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|