Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızartma, patlıcan, puf, yapılır

Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır




Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır

Patlıcanın sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun Yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın Tuzlu suya atın

Malzemeler

1 adet bostan patlıcanı,

1 yemek kaşığı un,

yarım çay kaşığı kabartma tozu,

yarım bardak su,

kızartma için zeytinyağı

Patlıcanın sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun Yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın Tuzlu suya atın Un, yumurta ve kabartma tozunu suyla karıştırarak bulamaş haline getirin Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzla zedelemeden sıkın

Bulamaca batırın ve kızgın yağa atarak iki tarafını da kızartın Pişerken kabaran patlıcanları bir kağıt mutfak havlusuna çıkartın ve fazla yağını süzün servis tabağına alın Patlıcanları yemeden çok önce yaparsanız soğuyup çıtır kıvamlarını kaybeder Arzu ederseniz ayrıca yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.