Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
istanbuldan, lezzet, mekanıyemek, onlarca, tarifleri

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri




1 Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya,
yanmış karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve
fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur
İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine
gömülesi geliyor

2 Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında
çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip
tarçınla lezzetlendiriliyor Ve son dokunuş bir kaşık pekmezle
gerçekleştiriliyor

3 Bulgar'ın kaymağı:
Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların
zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur!
Balkaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir
o kadar da lezzetlidir

4Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan
serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur Sahanda yumurtası
ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler

5 Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban
kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak
lezzettedir Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur

6 Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32
yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar
usta Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneririz

7 Kantin'in cheese cake'i:
Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek,
istikamet Nişantaşı

8 Yanyalı Fehmi'nin
arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol
açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır Ama tek şeye
indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir!

9 Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Küçükken annemizin evde
yaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada Üstüne ev
tipi mozaik pasta çok iyi geliyor

10 Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil
lezzetiyle ön plandadır Yalnızca günlük taze balık ve bol
salata İçki yok İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı
yiyebilirsiniz

11 Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs
köftecisiydi Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı
büyütüyor Vaktiniz varsa masalarda köfte piyaz, yoksa ayaküstü
köfte ekmek tavsiye ederiz

12 Rejans'ın piroşkisi: Rejans
zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır Piroşkisi
de ağızda köpük gibi erir

13 Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var
Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması

14Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dil
küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri
ebedi olmalı

15 Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın
Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur Ama en iyisi
karidesli böreği

16 Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi
Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz

17 Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Onca
muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele
de üzeri dondurmalıysa, başkadır

18 Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası:
Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır Harcında ve
şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu,
hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep,
tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü

19 Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli
Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır
bu işin ustası Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer

20 Emek Mantı'nın mantısı: Kayseriusulü mantıyı en güzel yapan
yerlerin başında gelir Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da
çok başarılııdr

21 Şampiyon Kokoreç: Adın*dan da anlaşılacağı gibi
kokoreç konusunda 'şampiyon'dur Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki
şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul
biberli yapıyorlar

22 Savoy'un milföy pastası: Kat
kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden
Savoy'da denemelisiniz

23 Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış Şu anda en çok sipariş aldığı yemek

24Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundan
kaynaklanıyor Özellikle gece yarısı Taksim'de eğlenceden dönerken
yenmeli

25Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş
büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir

26 Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat
Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır

27 Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları:
Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir

28 The Marmara'nın salata ve
kupları: Çeşit de, sunum da zengindir Fonda ise şehrin en merkezi
meydanının kozmopolit tadına varılır

29 Yeniköy Börekçisi'nin
kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın
yanında vazgeçilmez tattır

30 Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün o
malzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş

31 Ağa Lokantası'nın şekerparesi: Beyoğlu ve Güneşli'deki Ağa
Lokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında

32 Bebek Abbas'ın waffle'ı: Tüm waffle'cılara taş çıkartır
Bir de ekstra böğürtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır

33 Manolya'nın profiterolü: beyoğlundan kadıköye transfer eden hikmet ustanın profitrolünü mutlaka deneyin, lezzetin sırrı, bildik tatlara değişik yorumlar getiren, aşçılık eğitimi almış sahibinden geliyor

34 Kaşıbeyaz'ın lahmacunu: Özelliği
soğansız olması Sarımsak ve tuzlu pide hamurundan yapılıyor ve
sadece kuzu eti kullanılıyor

35 Beyti'nin beyti kebabı:
İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran Beyti kebabında
o kadar iddialılar yani

36 Doğa Balık'ın salatası: Doğa Balık hem balıkları hem manzarasıyla ünlüdür Balık tabii ki salatasız yenmez Doğa'da salatalar Kazdağı'ndan getirilen özel otlarla yapılıyor

37 Kıyı Restoran'ın yaprak ciğeri: Kıyı'nın balıklarının yanı sıra
mezeleri de çok iyidir Kuzu ciğeri bilumum baharatlara bulanıp
kızgın yağda pişiriliyor Ve üzerine dereotu serpilip sıcak servis
ediliyor



Alıntı Yaparak Cevapla

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri




38 Cafe Wien'in şinitzeli: Reasürans'ın içindeki Cafe
Wien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan

39 Marmaris Büfe'nin Leyla'sı: Leyla, Marmaris
Büfe'nin çikolatalı muzlu tostuna veri*len ad Müdavimleri bu
tosta dünyanın 8 harikası diyor

40 Ayder'in kuru fasulyesi:
Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi
yapılıyor Fasulyeler bir gün öncesinden sütte güzellik uykusuna
yatırılarak

41 Konak Pastanesi'nin çikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir Ayçöreği, ekler pastaları Ama mantar
şeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur

42 Apik'in işkembe çorbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi bir
işkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir Apik Dolapdere'de,
yılların emektarıdır

43 Lokanta'nın kırmızı biber çorbası: Mehmet
Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor Közlenmiş kırmızı biber
çorbasına öncelikle bayılıyoruz

44Hacı Abdullah'ın kompostoları:
TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir İster
frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir

45 Develi'nin
çiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır Burada
çiğköfte şamfıstıklı yapılıyor

46 Boğaziçi Borsa'nın hünkarbeğendisi: Türk mutfağını en iyi yapan
yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur
Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez

47 Feriye'nin çilavı: Türk mutfağını enfes bir manzarayla
birleştiriyor Feriye Çilavımn nefaseti, içinin sakızlı
olmasından kaynaklanıyor

48 Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin çikolatalı
kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir
İstanbullu olarak rakiptir Hep tazedir Çikolata ile
kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder

49 Güveççi Abdullah;
osmanlı imparatorluğu zamanında güveçte yemekler yapan üsküplü Abdullah ustanın torunları şimdi Fenerbahçede

50 Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin badem
ezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta Çok hafiftir

51 Balıkçı Hasan'ın lakerdası ve çoban salatası:
Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah
ilk olarak buraya satış yapmasındandır

52 Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi:
Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır

53 Asitane'nin sebzeli sarması:
İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir Sebzeli
Asitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane
asidesi ile ser*vis edilir

54 Darüzziyafe'nin
köftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın
spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz
lezzetli İçinde üç farklı et bulunuyor Köfteye fıstık ve baharatlar
eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor

55 Çiya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: Kadıköy
Çarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın Kapanışı mutlaka dışı
çıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın

56 Gezi Pastanesi'nin sıcak çikolatası:
Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek
çikolata tadında

57 Divan Pastanesi'nin
çikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır
Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata
ve kakao kaplı olanları bir efsanedir

58 Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun üstüne pudra şekeri
dökünce ummadık bir tat çıkar ortaya İstanbul'un kendine has bu
yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir

59 Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı: 20 yıldır
İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan
mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve
kuzu külbastıdır

60 Sultanahmet köftesi: Orijinali
Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır Kıyma, köfte haline
geldikten sonra bir gün dinlendirilir

61 Markiz Pastanesi'nin
makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de
fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri




62 Murtaza'nın
buzlu bademi: Özellikle rakıyla çok iyi gider Nişantaşı'nda
seyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en
iyilerdendir Çanakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor

63 Hamdi'nin kebapları: Mısır Çarşısı'nın hemen arkasındaki Hamdi
Et Lokantası'nın kebapları da muhteşem Haliç manzarası kadar iz
bırakır

64 Yakup'un çiroz salatası: Meyhane kültürünün
öncülerinden Yakup'un mezelerinin en güzeli çiroz salatasıdır

65 Beyoğlu Lades'in menemeni: Kendilerine
özgü bu menemenin en önemli malzemesi, olmazsa olmazı salça 30
senedir tadı hiç değişmeyen ev yapımı salça kullanıyorlar

66 Han'ın inegöl köftesi:
Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın
Yıllardır en çok tercih edilen lezzet İnegöl köfte

67 Hain Köfte'nin sucuk köf*tesi: Levent sanayinin içindedir Hain
Köfte
Üç çeşit köftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk köftesidir

68 Ethemefendi 36'nın frambuazlı muhallebisi: Bu muhallebi,
bildiklerinizden çok farklı Sakızlı, frambuaz soslu ve de üstü
dondurmalı

69 Filibe Köftecisi'nin köftesi: Ekmek arası köfte, Sirkeci'de
vapura binmeden önce ayak üstü çok iyi gider

70 Günaydın'ın etli pidesi: Eti kendi çiftliklerinden
sağladıkları için yıllardır aynı lezzette

71 Anadolu Kavağı'nda midye tava: Ekmek arası,
tarator soslu iki çöp midye tava, Boğaz'a karşı en büyük keyiftir

72 Erenköy'de sokak simitçi*si: Erenköy'de
Starbucks'm karşı kaldırımındaki simitçiyi deneyin Simidi
ikiye bölüp arasına krem peynir ve zeytin ezmesi sürüyor Simit
Sarayları'ndan çok daha çıtır

73 Köprüaltı'nda balık: Altınboynuz
manzarasına karşı hesaplı yemek için doğru adres buradaki
'balıkekmek'çiler

74 Çengelköy hıyarı: Çengelköy'ün salatalığı daha körpe, hoş kokulu ve kütür kütürdür
Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar çıkar Bu tarihler dışında
Çengelköy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın!

75İmroz'un hamsisi: Zeytinyağında kızarmış, çıtır çıtır ve üzeri
kekikli servis edilir

76 Tuğra'nın Osmanlı usulü tavuk çorbası: Çırağan Sarayı'ndaki
Tuğra'da tavuk suyu çorba özel bir tarifle, yoğurt ve pırasa
katılarak hazırlanıyor

77 Pandeli'nin böreği: Mısır Çarşısı'nın girişindeki
restoranda masa bulabilirseniz, üstünde bir parça dönerle servis
edilen böreği denemelisiniz

78Refik'in gül işkembesi:
Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur Bu mezelerden
en ilginci gül işkembesi

79 Ortaköy'ün kumpiri:
Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketçaplı
dev kumpir için Ortaköy girişindeki çift sıralı kumpircilerden
birini seçebilirsiniz

80Padişah Sofrası'nın közde pilici: Şişli'deki mekânın özelliği,
piliç ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi Hem lezzetli hem çıtır oluyor

81 Fatih Sarmacısı'nın sar*ması: İçine bolca kayısı marmeladı
sürülüp rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, büyükçe bir pandispanya
60 yıldır aynı ufak dükkânda satılır

82 Asri Turşucu'nun turşusu: Sırrı kullanılan koruk ve
Uludağ suyunda saklı Klasiklerin yanı sıra bamya ve erik gibi
çeşitler de var

83 Arnavutköy'ün çileği: Artık çilek
deyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza
Arnavutköy'ün pembebeyaz, mis kokan çilekleri nadir bulunuyor






Alıntı Yaparak Cevapla

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri




84 Emirgan Çınaraltı'nın çay ve
poğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme keyfi bambaşka Bunca
yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen

85 Lacivert'in uskumru dolması: Pirinçten çok soğan içeriyor Asıl
sırrı ise içine katılan kişnişte

86 Beyaz Fırın'ın paskalya çöreği: Kadıköy Çarşısı'ndaki eski
dükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var
Ama paskalya çöreği her zaman bir numara

87 Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumları
da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir

88 Cafer Erol'un: Tulumbası ve akide şekerleri osmalıdan gelen lezzetler

89 Mavi'nin patlıcanlı börekitası:
Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından
Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama
patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir

90 Todori'nin marine
edilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi
balıkçılarındandır Başlangıçlardan marine çiğ balığı, balık
köftesi ve uskumrusu müthiştir

91 House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin göbeğinde, ıhlamur ve dut
ağaçlan altında yapılan çok özel bir keyif

92Çeşni'nin işkembe sotesi: Çiftehavuzlar'daki mütevazı et
lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote
yapıyor; güveçte

93 Set'in balık kokoreci: Kireçburnu'ndaki
Set'in her şeyi taze ve lezizdir Balık kokoreci başka dünyalara
götürür

94 Pera Palas'ta 5 çayı: Süslü
koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne
kadar oldu?

95 'Sabırtaşı'nın içliköftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali
amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar

96 Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de
kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var Yanında Zencefil'in özel ekmeklerinden de isteyin

97 Antre'nin peynirleri: Tam 35 çeşit Türk peyniri var burada Peynir
konusunda seçiciyseniz uğrayın

98 Has Ekmek Fırını'nın ekmeği/pidesi: Çınaraltı kahvaltılarında
Çengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider
150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün
Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun
fırınında pişiriliyor

99 Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si:
Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları
meşhurdur Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, süt
Çekmeköy'den

100 Hünkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ügümü'nün özel tereyağlı,
ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.