|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
istanbuldan, lezzet, mekanıyemek, onlarca, tarifleri |
![]() |
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri1 ![]() yanmış karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor 2 ![]() çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor ![]() gerçekleştiriliyor 3 ![]() Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur! Balkaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir ![]() 4 ![]() serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur ![]() ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler ![]() 5 ![]() kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir ![]() ![]() 6 ![]() yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta ![]() ![]() 7 ![]() Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı ![]() 8 ![]() arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır ![]() indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir! 9 ![]() yaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada ![]() tipi mozaik pasta çok iyi geliyor ![]() 10 ![]() lezzetiyle ön plandadır ![]() salata ![]() ![]() yiyebilirsiniz ![]() 11 ![]() köftecisiydi ![]() büyütüyor ![]() köfte ekmek tavsiye ederiz ![]() 12 ![]() zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır ![]() de ağızda köpük gibi erir ![]() 13 ![]() ![]() Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması ![]() 14 ![]() küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı ![]() 15 ![]() Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur ![]() karidesli böreği ![]() 16 ![]() Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz ![]() 17 ![]() muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa, başkadır ![]() 18 ![]() Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır ![]() şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü ![]() 19 ![]() Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası ![]() ![]() 20 ![]() yerlerin başında gelir ![]() çok başarılııdr ![]() 21 ![]() kokoreç konusunda 'şampiyon'dur ![]() şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar ![]() 22 ![]() kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz ![]() 23 ![]() ![]() ![]() ![]() 24 ![]() kaynaklanıyor ![]() yenmeli ![]() 25 ![]() büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir ![]() 26 ![]() Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır ![]() 27 ![]() Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir ![]() 28 ![]() kupları: Çeşit de, sunum da zengindir ![]() meydanının kozmopolit tadına varılır ![]() 29 ![]() kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır ![]() 30 ![]() malzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş ![]() 31 ![]() Lokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında ![]() 32 ![]() ![]() Bir de ekstra böğürtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır ![]() 33 ![]() ![]() 34 ![]() soğansız olması ![]() sadece kuzu eti kullanılıyor ![]() 35 ![]() İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran ![]() o kadar iddialılar yani ![]() 36 ![]() ![]() ![]() ![]() 37 ![]() mezeleri de çok iyidir ![]() kızgın yağda pişiriliyor ![]() ediliyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri38 ![]() Wien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan ![]() 39 ![]() Büfe'nin çikolatalı muzlu tostuna veri*len ad ![]() tosta dünyanın 8 ![]() ![]() 40 ![]() Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi yapılıyor ![]() yatırılarak ![]() ![]() ![]() 41 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur ![]() 42 ![]() işkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir ![]() yılların emektarıdır ![]() 43 ![]() Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor ![]() çorbasına öncelikle bayılıyoruz ![]() 44 ![]() TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir ![]() frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir ![]() 45 ![]() çiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır ![]() çiğköfte şamfıstıklı yapılıyor ![]() 46 ![]() yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur ![]() Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez ![]() 47 ![]() birleştiriyor Feriye ![]() olmasından kaynaklanıyor ![]() 48 ![]() kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir İstanbullu olarak rakiptir ![]() ![]() kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder ![]() 49 ![]() osmanlı imparatorluğu zamanında güveçte yemekler yapan üsküplü Abdullah ustanın torunları şimdi Fenerbahçede ![]() 50 ![]() ezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta ![]() ![]() 51 ![]() Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah ilk olarak buraya satış yapmasındandır ![]() 52 ![]() Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır ![]() 53 ![]() İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir ![]() Asitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane asidesi ile ser*vis edilir ![]() 54 ![]() köftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz lezzetli ![]() ![]() eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor ![]() 55 ![]() Çarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın ![]() çıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın ![]() 56 ![]() Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek çikolata tadında ![]() 57 ![]() çikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır ![]() Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata ve kakao kaplı olanları bir efsanedir ![]() 58 ![]() dökünce ummadık bir tat çıkar ortaya ![]() yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir ![]() 59 ![]() İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve kuzu külbastıdır ![]() 60 ![]() Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır ![]() geldikten sonra bir gün dinlendirilir ![]() 61 ![]() makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri62 ![]() buzlu bademi: Özellikle rakıyla çok iyi gider ![]() seyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en iyilerdendir ![]() ![]() 63 ![]() Et Lokantası'nın kebapları da muhteşem Haliç manzarası kadar iz bırakır ![]() 64 ![]() öncülerinden Yakup'un mezelerinin en güzeli çiroz salatasıdır ![]() 65 ![]() özgü bu menemenin en önemli malzemesi, olmazsa olmazı salça ![]() senedir tadı hiç değişmeyen ev yapımı salça kullanıyorlar ![]() 66 ![]() Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın ![]() Yıllardır en çok tercih edilen lezzet İnegöl köfte ![]() 67 ![]() Köfte ![]() Üç çeşit köftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk köftesidir ![]() 68 ![]() bildiklerinizden çok farklı ![]() dondurmalı ![]() 69 ![]() vapura binmeden önce ayak üstü çok iyi gider ![]() 70 ![]() sağladıkları için yıllardır aynı lezzette ![]() 71 ![]() tarator soslu iki çöp midye tava, Boğaz'a karşı en büyük keyiftir ![]() 72 ![]() Starbucks'm karşı kaldırımındaki simitçiyi deneyin ![]() ikiye bölüp arasına krem peynir ve zeytin ezmesi sürüyor ![]() Sarayları'ndan çok daha çıtır ![]() 73 ![]() manzarasına karşı hesaplı yemek için doğru adres buradaki 'balıkekmek'çiler ![]() 74 ![]() ![]() Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar çıkar ![]() Çengelköy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın! 75 ![]() kekikli servis edilir ![]() 76 ![]() Tuğra'da tavuk suyu çorba özel bir tarifle, yoğurt ve pırasa katılarak hazırlanıyor ![]() 77 ![]() restoranda masa bulabilirseniz, üstünde bir parça dönerle servis edilen böreği denemelisiniz ![]() 78 ![]() Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur ![]() en ilginci gül işkembesi ![]() 79 ![]() Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketçaplı dev kumpir için Ortaköy girişindeki çift sıralı kumpircilerden birini seçebilirsiniz ![]() 80 ![]() piliç ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi ![]() ![]() 81 ![]() sürülüp rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, büyükçe bir pandispanya ![]() 60 yıldır aynı ufak dükkânda satılır ![]() 82 ![]() Uludağ suyunda saklı ![]() çeşitler de var ![]() 83 ![]() deyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza ![]() Arnavutköy'ün pembebeyaz, mis kokan çilekleri nadir bulunuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri84 ![]() poğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme keyfi bambaşka ![]() yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen ![]() 85 ![]() ![]() sırrı ise içine katılan kişnişte ![]() 86 ![]() dükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var ![]() Ama paskalya çöreği her zaman bir numara ![]() 87 ![]() da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir ![]() 88 ![]() ![]() 89 ![]() Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından ![]() Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir ![]() 90 ![]() edilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi balıkçılarındandır ![]() köftesi ve uskumrusu müthiştir ![]() 91 ![]() ağaçlan altında yapılan çok özel bir keyif ![]() 92 ![]() lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote yapıyor; güveçte ![]() 93 ![]() Set'in her şeyi taze ve lezizdir ![]() götürür ![]() 94 ![]() koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne kadar oldu? 95 ![]() amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar ![]() 96 ![]() kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var ![]() ![]() 97 ![]() ![]() konusunda seçiciyseniz uğrayın ![]() 98 ![]() Çengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider ![]() 150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün ![]() Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun fırınında pişiriliyor ![]() 99 ![]() Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları meşhurdur ![]() Çekmeköy'den ![]() ![]() ![]() 100 ![]() ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır ![]() |
![]() |
![]() |
|