![]() |
Ramazan Yemekleri, Fırında Tavuk Butu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Yemekleri, Fırında Tavuk ButuRamazan Yemekleri, Fırında Tavuk Butu Malzemeler 4-5 diş sarımsak,Yarım su bardağı sıvıyağ,1 çorba kaşığı salça,1 adet domates,4-5 adet sivri biber,1 su bardağı konserve bezelye,1 kilo patates,5 adet tavuk budu,Yeterince su,Alüminyum folyo,Tuz, karabiber Yapılışı: Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|