10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Kökü Mücveri Nasıl Yapılır
Ispanak Kökü Mücveri Nasıl Yapılır
Ispanağın yapraklarını köklerin 5 santim üzerinden kesin Başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın Kökleri içinde bulunan su derince bir kaba alınır
Malzemeler
1 kilo ıspanak,
3 adet taze soğan,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir,
yarım demet maydanoz,
2 yumurta,
tuz,
karabiber,
kızartma için yağ
Ispanağın yapraklarını köklerin 5 santim üzerinden kesin Başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın Kökleri içinde bulunan su derince bir kaba alınır Çamurlardan arınması için birkaç saat beklenir Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin Herbir kökün ortadaki sapının ucunu
kesin, tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın Çıkartıp süzün Soğuduktan sonra ince ince kıyın Taze soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın Maydanozun yapraklarını kıyın Çukur bir kapta kıyılmış ıspanak kökü, taze soğan, un, peynir, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Çok yumuşak, az sulu bir hamur haline gelince, tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın Üzerin hafifçe bastırarak düzeltin Iki tarafını da kızartın Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın Ispanak kökü mücverini yanında yoğurt veya limon dilimi ile ikram edebilirsiniz
|
|
|