Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, cevizli, ispanak, yapılır

Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır




Biberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır

Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın Çıkartıp süzün Soğuyunca kıyın

Malzemeler

500 gram ıspanak,

yarım çay kaşığı kabartma tozu,

2 yemek kaşığı ceviz içi,

1 orta boy soğan,

2 diş sarmısak,

2 çay kaşığı pul biber,

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın Çıkartıp süzün Soğuyunca kıyın Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın Soğanı ve sarmısağı çentin Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın Önce 3 dakika cevizi kavurun Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin Kıyılmış ıspanağı ekleyin Tuz ve karabiberini ayarlayın Sıcak servis yapın Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.