![]() |
İspanak Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Dolması Nasıl YapılırIspanak Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 Demet ıspanak •1 çorba kaşığı margarin •6 adet soğan •2 kahve fincanı dolmalık pirinç •2 su bardağı su •300 graz yağlı kıyma •Birer tutam kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane •Tuz ve karabiber Tarif : •Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın ve irilerinden yapraklar ayırınız ![]() •Kaynar tuzlu suda 1 dk ![]() ![]() •Ortasındaki damarlı kısmı atın ve bu şekilde yaprakları da ikiye bölünüz ![]() •Tencereye yağın yarısını koyup eritin,kıyılmış soğanları katın ve karıştırarak 2-3 dk ![]() ![]() •Pirinci katıp karışırın,içine yarım bardak su koyup 4-5 dk ![]() ![]() •Tencereyi ateşten indirin ve tuz ve karabiber serpiniz ![]() •Tenceredekiler ılınınca içine nane,maydanoz ve dereotu ekleyiniz ![]() •Kıymayı da ilave edin ve karıştırınız ![]() •Bir tahtanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın ve her yaprağın içine yarım ceviz iriliğinde harçtan koyunuz ![]() •Yaprakları sarıp rulo haline getirin ve dolmaları üst üste bir tencereye sıralayınız ![]() •Üzerine 2 bardak suyla yağı da koyunuz ![]() •40-45 dk ![]() ![]() •Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|